Prihlásenie
x

OHNISKO FIRE DINING & BREW BAR, Košice

Prihlásenie

E-mail:
Heslo:
Registrácia
Zabudnuté heslo




Gorkého 9
Košice
www.ohnisko.com
Vitajte v Ohnisku – na mieste, kde sa vášeň pre gastronómiu stretáva s neformálnou a uvoľnenou atmosférou. FIRE DINING kuchyňa je postavená najmä na práci s ohňom, dymom a fermentáciou. Každé jedlo prešlo jednou, často viacerými z týchto úprav, ako prejav úcty k najstarším a najprirodzenejším kulinárskym technikám. Šéfkuchár Michael Thíry so svojím tímom pracuje predovšetkým s kvalitnými proteínmi z lokálnych fariem, ktoré dopĺňa o tie najlepšie produkty, chute a inšpirácie z celého sveta. BREW BAR je výnimočný bohatou ponukou naturálnych vín, autorských koktailov, remeselných pív a nízkoalkoholických probiotických nápojov z vlastnej fermentačnej komory. Reštaurácia Ohnisko bola v roku 2025 ocenená tromi vidličkami v bedekri Falstaff a dvomi čiapkami od Gault & Millau. Vďaka dosiahnutému bodovému hodnoteniu sa tak radí medzi tri najlepšie reštaurácie na východe Slovenska. Príďte si do Ohniska vychutnať 5 chodové degustačné menu, ku ktorému dostanete aj malý darček na domov a možnosť dokúpiť si párovanie s prestížnymi slovenskými naturálnymi vínami za zvýhodnenú festivalovú cenu.


Welcome to Ohnisko – a place where passion for gastronomy meets an informal and relaxed atmosphere. FIRE DINING cuisine is built primarily on working with fire, smoke and fermentation. Each dish has undergone one, often several, of these treatments as a sign of respect for the oldest and most natural culinary techniques. Chef Michael Thíry and his team work primarily with high-quality proteins from local farms, which he complements with the best products, flavors and inspirations from around the world. BREW BAR is unique with its rich offer of natural wines, signature cocktails, craft beers and low-alcohol probiotic drinks from its own fermentation chamber. Restaurant Ohnisko was awarded three forks in the Falstaff beaker and two toques from Gault & Millau in 2025. Thanks to the achieved point rating, it ranks among the three best restaurants in eastern Slovakia. Come to Ohnisko to enjoy a 5-course tasting menu, which will also include a small gift for your home and the opportunity to purchase a pairing with prestigious Slovak natural wines at a discounted festival price.

Cena menu ZFJ: 59 €

Verkostung kaufen

Festivalové menu

1.
Geschmäcker der Regionen
Pstruh
zaúdený filet z pstruha potočného zo smolníckych rybníkov pošírovaný v orieškovom masle,kaviár z jesetera, beurre blanc s tokajským vínom, topinamburové pyré s hľuzovkou, fenikel a pomaranče
trout
smoked brown trout fillet from smolník ponds poached in nut butter, sturgeon caviar, beurre blanc with tokaj wine, jerusalem artichoke puree with truffle, fennel and oranges
2.
Unser anschauliches Gericht
Pštros
tatarák z pštrosa z farmy na záhorí, umami omáčka s údeným, fermentovaným a sušeným tuniakom, morské riasy, wasabi majonéza, hrušky nakladané v dulovej šťave, ryžový chips
ostrich
ostrich tartare from a farm in záhorie, umami sauce with smoked, fermented and dried tuna, seaweed, wasabi mayonnaise, pears pickled in quince juice, rice chips
3.
Auswahl des Küchenchefs
Jahňa
grilovaný jahňací chrbát, kimchi szegedíň, letné rolky so sviežou zeleninou a omáčkou z fermentovanej sóje a sliviek
lamb
grilled lamb loin, kimchi szegedíň, summer rolls with fresh vegetables and fermented soy and plum sauce
4.
Štvrtý chod
Laskonka
bielková pusinka, arašidový krém, žĺtkový yuzu krém, kompót z tekvice hokkaido, grilovaná mandarínka

4 chodové menu podávajú reštaurácie ocenené 3 a 4 Zlatými vidličkami od bedekra Falstaff.

Copyright 2012 - 2025 © Pre gurmanov, spol. s r. o. | Kontakt