Prihlásenie
x

Sprievodné akcie

Gurmánsky večer v Residence Hotel Donovaly

Donovaly
Dátum: 24.2.2024
Čas: 18:00

MENU BY VOJTO ARTZ & ANDREJ RÓTH
REZERVUJTE si priamo v hotely: www.residencehotel.eu

Jedinečné 6-chodové degustačné menu, ktoré pripravili „majster a jeho učeň“ šéfkuchár METRA Vojto Artz a šéfkuchár RESIDENCE HOTEL & CLUB**** Andrej Róth. Títo dvaja famózni šéfkuchári, pre ktorých je gastronómia vášňou, snúbia chute s vínom popredného slovenského enóloga Vladimíra Hronského - EnoVia. Príjemnú atmosféru počas celého večera navodí svojím spevom a hlasom Bibiána Ondrejková. Hostia sa môžu tešiť aj na tombolu o hodnotné ceny.

WELCOME DRINK & OYSTERS SHOW
Ústrica 14
Villa Sandi, Prosecco, Extra Dry, Superiore, Valdobbiadene, DOCG, Taliansko

BLACK BUTTER & BRIOCHE
Maslo/ čierny cesnak/ sépia/ zlato/ dukka/ domáca brioška 1,3,7,8,11

FISH MOZAIK
Treska & losos/ chren/ sedano/ jablko/ kefír/ nakladaná horčica/ kaviár/ kôpor 4,7,10
Furmint 2019 Terroir Tokaj, suché, biele, Vladimír Hronský

PASTA
Kuracie krky/ domáca cestovina/ špicatá kapusta/ jablko/ kuracie srdcia/ med/ ovčí syr 1,3,7
Pinot Blanc RESERVA 2020, suché, biele, Vladimír Hronský

QUAIL
Prepelička/ foie gras/ cibuľa/ bylinky/ huby/ prepeličie vajíčko 7
Pinot Noir RESERVA 2021, suché, červené, Vladimír Hronský

VENISON
Srnčí chrbát/ crepinette/ foie gras/ šalotka/ kel/ zemiak/ jablko 7
Semillon Rouge 2019, červené, suché, Vladimír Hronský

CHOCOLATE
Čokoláda/ slaný karamel/ pohánka/ droždie/ cvikla 1,7
Bentianna Liqueur 38% , unikátny slovenský prémiový Brandy likér


Cena degustačného menu s vínom je 95 €/osoba a rezerváciu si môžete objednať vopred na recepcii hotela www.residencehotel.eu najneskôr do 21.2.2024.


Počet miest: 10
Cena: 95 €
Objednať



Otváracia večera Zimného festivalu jedla 2024 - Ponton, reštaurácia BUBBLES - Bratislava

PONTON - Reštaurácia BUBBLES
Dátum: 12.1.2024
Čas: 18:00

Slávnostná večera pri príležitosti otvorenia ZFJ sa bude konať v novej reštaurácií BUBBLES na lodi PONTON na nábreží Dunaja v Bratislave 12.januára o 18:00. Reštaurácia sa ako nováčik ZFJ 2023 veľmi dobre uviedla a bola zaradená aj do bedekra Gurmán na Slovensku. Reštaurácia ponúka menu inšpirované rybymi a jej autorom je šéfkuchár Andrej Turček, ktorého delikatesy sú skutočným zážitkom pre každého gurmána. Okrem špecialít šéfkuchára, výborných sviežich drinkov, širokej ponuky šumivých vín si môžete vychutnať panoramatický výhľad či západy slnka poskytované priestrannou terasou, ktorá obklopuje reštauráciu Bubbles z troch strán.
Slávnostné menu obohatí festivalový aperitív: Champagne Laurent Perrier a menu bude sprevádzať oficiálna voda ZFJ svetoznáme S.Pellegrino.
Hostí privíta osobne riaditeľ ZFJ : Radoslav Nackin - vydavateľ bedekra a lifestylového magazínu Gurmán na Slovensku.

Vážení gurmáni, tešíme sa Vašej priazni, bohužiaľ všetky miesta na Otváraciu večeru sú už vypredané.


Počet miest: 0
Cena: 35 €
Objednať



Špeciálny exkluzívny kurz varenia s kuchárom roka 2020 - Jozefom Masarovičom, UFO - 3 Zlaté vidličky

Škola varenia Sv.Jur
Dátum: 03.2.2024
Čas: 10:00

Francúzska kuchyňa - Burgundsko
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár ikonickej reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.
K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Variť udeme vo Sv.Jure, v krásnom historickom vínárskom dome zo 16.storočia, kde sídli známa Škola varenia.
Je to celodenný sobotný kurz od 10:00 do 16:30

Počet miest: 10
Cena: 149 €
Objednať kurz



Copyright 2012 - 2024 © Pre gurmanov, spol. s r. o.