Gorkého 9
Košice
www.ohnisko.comVitajte v Ohnisku. Na mieste, kde FIRE DINING kuchyni kraľuje oheň a dym v kombinácii s probiotickými
fermentovanými dobrotami. Kuchyňa je postavená najmä na práci s ohňom, dymom a fermentáciou. Niektorou
(väčšinou viacerými) z týchto úprav prešlo každé naše jedlo. Josper grill je srdcom kuchyne v dobrej spoločnosti udiarne, zrecej a fermentačnej komory. BREW BAR je výnimočný svojou ponukou nízkoalkoholických
probiotických nápojov, skvelými cocktails, bohatou ponukou remeselných pív, ginov a tiež ponukou naturálnych vín v zaujímavých ročníkoch. Ohnisko je ocenené 1 zlatou vidličkou, umiestnilo sa na štvrtom mieste v kategórii Tématické reštaurácie roka a jej šéfkuchár Michael Thiry v Top 10 kuchárov roka podľa bedekru Gurmán na Slovensku.
Cena menu ZFJ: 55,- €
Kúpiť degustáciu1.
Chute regiónov
Kváskový chlieb s fermentovaným maslom, hľuzovkovou soľou a pohárom tokajských bubliniek
sourdough bread with fermented butter, truffle salt and a glass of tokaj bubbles
2.
Naše ikonické jedlo
Nakladané jahody, szechuan & penja korenie, hroznový oxymel, balsamico
pickled strawberries, szechuan & penja pepper, grape oxymel, balsamico
3.
Kuchárova voľba
Lievance s údeným úhorom, kyslou smotanou, chrenom, maslovou repou a pažitkou
s marinovaným lososom, crème fraîche, pomarančovo medovou horčicou a kôprom
s ikrami zo pstruha, prepeličím vajíčkom, uhorkou a kajmakom
s údenými husacími prsiami, melónom, fetou a pistáciami
pancakes with smoked eel, sour cream, horseradish, buttery beets and chives
with marinated salmon, crème fraîche, orange-honey mustard and dill
with trout roe, quail egg, cucumber and kajmak
with smoked goose breast, melon, feta and pistacchios
4.
Štvrtý chod
Grilovaný chrbát z muflóna s pomarančovou omáčkou a čiernym koreňom s estragónom, grilovaný ružičkový kel so slaninou, gaštanmi a zrejúcim syrom
grilled mouflon loin with orange sauce and salsify with tarragon, grilled brussels sprouts with bacon, chestnut and aged cheese
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii
možné objednať
si iba celé štvorchodové menu
Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!