Súkennícka 4
Bratislava
WWW.APOLKA.SKAPOLKA Restaurant je jedinečné spojenie tradície a modernosti, ktorá sa odráža v každom súste. S hrdosťou predstavujeme vynovenú prešporskú kuchyňu, kde sa slovenská kulinárska dedičnosť stretáva s inovatívnymi gastronomickými prístupmi.
V našej reštaurácii sa sústredíme na využitie lokálnych, čerstvých surovín, ktoré sú kľúčom k autentickým, no súčasne moderným chuťovým zážitkom.
Naše jedlá sú pripravované s dôrazom na detail, rešpektom k tradícii a odvahou experimentovať. Pripravíme Vám skvelú kávu zo slovenskej pražiarne, imunitou nabité ovocné šťavy a domáce limonády či tématicky ladenú vínnu kartu.
To všetko preto, aby ste sa u nás cítili ako doma a radi sa k nám vracali.
APOLKA vás pozýva na kulinársku cestu, kde klasická prešporská kuchyňa dostáva moderný šat.
APOLKA Restaurant is a unique combination of tradition and modernity, which is reflected in every bite. We are proud to present a renewed Prešpor cuisine, where Slovak culinary heritage meets innovative gastronomic approaches. In our restaurant, we focus on the use of local, fresh ingredients, which are the key to an authentic yet modern taste experience. Our dishes are prepared with attention to detail, respect for tradition and the courage to experiment. We will prepare great coffee from a Slovak roastery, immune-charged fruit juices and homemade lemonades or a themed wine list. All this to make you feel at home and happy to come back to us. APOLKA invites you on a culinary journey where classic Prešpor cuisine gets a modern twist.
Cena menu ZFJ: 39 €
Kúpiť degustáciu1.
Chute regiónov
Predjedlo: paté z teľacej pečienky brioška na masle, foie gras, zelerovo jablkový krém, víno dunaj, 150g alrg. 1,3,4,7
2.
Naše ikonické jedlo
Hlavné jedlo: hovädzie líčka na červenom víne polenta so syrom z agrofarmy červený kameň, kukurička, baby karotka, trebulka, 350g alrg. 7,12
3.
Kuchárova voľba
Dezert: cisársky trhanec espuma z vanilky a bielej čokolády, malinove culies, mätový cukor, 150g alrg. 1,3,7