Dvořákovo Nábrežie 6
Bratislava
www.riverbank.skGrand Hotel River Park ***** Bratislava
Už pri vstupe do reštaurácie RIVERBANK, situovanej v luxusnom
prostredí päťhviezdičkového hotela, vás opantá jej atmosféra –
elegancia a pohoda zároveň. Precízne zariadený interiér sľubuje
kulinársky zážitok na najvyššej úrovni. V letných mesiacoch sa
navyše otvára terasa, kde si môžete vychutnať znamenité jedlá
s krásnym výhľadom na Dunaj.
Šéfkuchár Jaroslav Žídek je majstrom svojho remesla a už legendou
slovenskej gastroscény. Jeho jedlá sú zmesou klasiky a chuťových
zážitkov postavených na kvalitných surovinách. Sezónne menu je
vždy zostavené s ohľadom na aktuálnu dostupnosť potravín a hosťom
sa prezentuje na elegantnej prenosnej tabuli ako za starých čias vo
Francúzsku.
Grand Hotel River Park ***** Bratislava
As soon as you enter the RIVERBANK restaurant, located in the luxurious
surroundings of a five-star hotel, you will be captivated by its atmosphere –
elegance and comfort at the same time. The meticulously furnished interior promises
a culinary experience of the highest standard. In the summer months,
the terrace opens, where you can enjoy delicious meals
with a beautiful view of the Danube.
Chef Jaroslav Žídek is a master of his craft and already a legend
on the Slovak gastronomic scene. His dishes are a mixture of classics and taste
experiences based on quality ingredients. The seasonal menu is
always compiled with regard to the current availability of food and is presented to guests
on an elegant portable board, as in the old days in
France.
Cena menu ZFJ: 59 €
Kúpiť degustáciu1.
Chute regiónov
Sumček z farmy handlová (obsahuje 3, 4, 10) údený sumček, zemiaková pena s cmarom, chrumkavou pohánkou a paprikou z komoče
catfish from handlová farm (contains 3, 4, 10)
sk smoked catfish with buttermilk - potato foam, crispy buckwheat and farmers pepperfrom komoča region
2.
Naše ikonické jedlo
Daniel (obsahuje 7, 8, 9)
sk grilovaný chrbát a kačacia pečeň foie gras s pečenou zeleninou, šalotkovým pyré, šípkovým lekvárom a lieskovcami
fallow dear (contains 7, 8, 9)
sk grilled saddle and duck liver foie gras roasted vegetable, shallot onion purée, rosehip jam and hazelnuts
3.
Kuchárova voľba
Bažant z farmy trnie (obsahuje 1,3,9,10)
sk pirohy s trhaným bažantím stehnom, zelerovým pyré a silným hubovým vývarom
pheasant from trnie farm (obsahuje 1,3,9,10)
sk pierogi with shredded pheasant meat with celeriac and mushrooms broth
4.
Štvrtý chod
Pšenica (obsahuje 1, 3, 7, 8) naklíčená červená pšenica s paštrnákom, sezónnymi hubami, vajcom a bazalkou
wheat (contains 1, 3, 7, 8) sprouted red wheat with parsnips, seasonal vegetable, egg and basil
4 chodové menu podávajú reštaurácie ocenené 3 a 4 Zlatými vidličkami od bedekra Falstaff.