Prihlásenie
x

Mlyn 108, Modra

Prihlásenie

E-mail:
Heslo:
Registrácia
Zabudnuté heslo




Dolná 108
Modra
www.mlyn108.sk
V rezidenčnej časti pôvabného vinárskeho mesta Modra sa v budove zrekonštruovaného vodného mlynu z 16. storočia nachádza Reštaurácia Mlyn 108. Bijúce srdce mlynu sa v súčasnosti presunulo do kuchyne, kde sú dvere vždy otvorené a každý môže vojsť a pozorovať kuchárov pri práci. Všetky jedlá sú pripravené z čerstvých surovín a jedálny lístok je prispôsobovaný surovinám, ktoré do reštaurácie dodávajú najmä lokálni farmári, rybári, mäsiari a výrobcovia syrov. V jedlách ochutnáte sezónne pochúťky nazbierané a vypestované v okolí Modry – medvedí cesnak, čerstvé smrčky, šípky, bazu, hrozno či rôzne hríby. Z vlastnej bylinkovej záhradky bazalku, levanduľu, mätu, majorán a pažítku. Chuť jedál dotvárajú vína od malých lokálnych vinárov z Modry a okolia ako aj zahraničné ikonické vína. Nechajte sa vtiahnuť do sveta čarovných vôní a chutí plného vášne a lásky ku gastronómii.

Reštaurácia patrí medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie podľa Falstaff bedekra najlepších reštaurácií. V roku 2025 získala prestížne ocenenie – 3 Zlaté vidličky.


In the residential part of the charming wine town of Modra, the Mill 108 Restaurant is located in the building of a renovated 16th century water mill. The beating heart of the mill has now moved into the kitchen, where the door is always open and anyone can walk in and watch the chefs at work. All meals are made with fresh ingredients and the menu is tailored to the ingredients supplied to the restaurant, mainly by local farmers, fishermen, butchers and cheese makers. In the dishes you will taste seasonal delicacies picked and grown in the surroundings of Modra - bear garlic, fresh spruce, rosehips, elderberries, grapes or various mushrooms. From our own herb garden basil, lavender, mint, marjoram and chives. The taste of the dishes is complemented by wines from small local winemakers from Modra and the surrounding area as well as foreign iconic wines. Let yourself be drawn into a world of magical aromas and flavours full of passion and love for gastronomy.

The restaurant is among the absolute best in Slovak gastronomy according to Falstaff's guide to the best restaurants. In 2025, it received the prestigious award – 3 Golden Forks.

Cena menu ZFJ: 59 €

Kúpiť degustáciu

Festivalové menu

1.
Chute regiónov
Carpaccio z kačacích pŕs s konfitovanou cviklou, cviklovým relish, cviklovou horčicou, čerstvým strúhaným chrenom a citrónovým olejom (1,7,10,12)
duck breast carpaccio with confit beets, beetroot relish, beetroot mustard, grated fresh horseradish and lemon oil (1,7,10,12)
2.
Naše ikonické jedlo
Hliva citrónová glazovaná v omáčke z koreňovej zeleniny, škorice, borievok a klinčekov s penou z údených pečených zemiakov a fermentované žĺtka (3,6,7,9)
golden oyster mushroom glazed with root vegetables, cinnamon, juniper berries and cloves sauce, served with foam of smoked roasted potatoes and fermented egg yolks (3,6,7,9)
3.
Kuchárova voľba
Mliečne prasiatko so slaninovou penou, s perličkovou fazuľkou, pavé zo sladkých zemiakov so slaninou, oriešková krusta (5,7,8)
suckling pig with bacon foam, pearl beans, sweet potato and bacon pavé, nut crust (5,7,8)
4.
Štvrtý chod
černicové crémeux, černice, čokoládový crumble, černicový gél so sektom, vanilkový krém (1,3,7,12)
blackberry crémeux, blackberries, chocolate crumble, blackberry gelée with champagne, vanilla créme (1,3,7,12)

4 chodové menu podávajú reštaurácie ocenené 3 a 4 Zlatými vidličkami od bedekra Falstaff.

Copyright 2012 - 2025 © Pre gurmanov, spol. s r. o. | Kontakt