Prihlásenie
x

Gurmán Busy



To sú tri reštaurácie, alebo dve reštaurácie v kombinácií s vinárstvom a stretnutie s tými najlepšími šéfkuchármi!

Program Gurmán busov začína welcome drinkom Cava Dionysus, šumivým bio-vínom zo Španielska a hneď za ním nasleduje návšteva troch vybraných reštaurácií danej trasy. V každej ochutnáme po dva chody z ich festivalového menu, sprevádzané vínkom a nealkom, čaká nás aj degustácia vinárstva či pálenice. Z dôvodu veľkého záujmu o víkendové jednodňové gastronomické jazdy Gurmán busom sa Zimný festival jedla rozhodol zahrnúť do ponuky aj trasy, ktoré budú štartovať nielen z Bratislavy, ale aj z Košíc.

Hlavným partnerom Gurmán busov sa stala spoločnosť Obchod s dobrým vínom s.r.o., tradičný dovozca výnimočných vín z najzaujímavejších svetových lokalít Vám prináša víno vinárstva Canals&Munné zo španielskej DO Cava.
Vinárstvo Canals & Munné sa pýši viac ako storočnou históriou výroby sektov tradičnou metódou. Ich Cavy dosahujú výnimočnú kvalitu a získali celý rad medzinárodných ocenení.
Cava Dionysus je suché šumivé bio-víno v triede Reserva, ideálny partner každého prípitku. Práve týmto lahodným nápojom budeme ako welcome drink zahajovať každú z gastronomických jázd Gurmán busom.

V cene Gurmán busu sú zahrnuté: doprava komfortným mikrobusom, welcome drink Cava Dionysus, nealko a pre každého darček v podobe gastrosprievodcu Gurmán na Slovensku.


Trasa: Ponitrie a južné Slovensko 24.1.2016

Welcome drink: Cava od spoločnosti Obchod s dobrým vínom s.r.o.

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
Villa Rosa, Dunajská Streda
  • Čučoriedková terina z kačacej pečene s ovocným chlebíkom
  • Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a dubákovou tekvicou
Taky’s, Hotel Galanta
  • Zajačie stehno s karotkou, zázvorom a šafranom so žemľovými knedľami
  • Jablkový koláč s Garand Marnier sabyon
Zuckmann Villa, Piešťany
  • Kačací rillettes s pikantnou čalamádou, zemiakový chlieb
  • Pomaly pečený bôčik, zemiakový fondant, chrumkavá mrkva

Extra: Degustácia ovocných destilátov v Pálenici Jelšovce
Extra II: Digestív dňa od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 69 €
Počet voľných miest: 0

Gastronomická jazda začína vždy okolo 11:30 - detaily posielame účastníkom mailom.
Objednať



Trasa: Bratislavská 30.1.2016

Welcome drink: Cava od spoločnosti Obchod s dobrým vínom s.r.o.

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
River Bank Restaurant, Grand Hotel River Park*****, Bratislava
  • Jahňacie lýtka na zelenine a tymiane, gratinované zemiaky na smotane a cesnaku
  • Vtáčie mlieko s krémom z pravej vanilky, slaný karamel
Portofino wine & pasta bar, Bratislava
  • Ravioli plnené hovädzím krkom na šalviovo-vínovej omáčke s chipsom zo San Daniele - Delikátna kombinácia cestovín s jemným hovädzím mäsom na krásne voňavej omáčke zo šalvie a nezameniteľná chuť San Daniele proscuitta v podobe chipsu
  • Domáce Panettone, vanilkové mascarpone, omáčka Frutti di Bosco, 0,1 dc Contarini Victor Moscato - Pravá talianska vianočka s mascarpone a zmesou z lesného ovocia v dokonalej súhre s pohárom sladkých bubliniek
Carnevalle meat restaurant and bar, Bratislava
  • Grilovaný mečúň, karfiolové pyré a konfitovaná koreňová zelenina
  • Top Blade steak - Hovädzie lúpané plece pripravované na drevenom uhlí (JOSPER GRILL), fazuľové lusky, zemiaková štrúdľa a hubová omáčka

Extra: Ochutnávka a degustácia vín z ponuky Provino
Extra II: Digestív dňa od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 75 €
Počet voľných miest: 0

Pripravené v spolupráci s Bratislava Tourist Board.
Gastronomická jazda začína vždy okolo 11:30 - detaily posielame účastníkom mailom.
Objednať



Trasa: Malokarpatská 6.2.2016

Welcome drink: Cava od spoločnosti Obchod s dobrým vínom s.r.o.

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
Zorno restaurant, Lozorno
  • Carpaccio z hovädzej sviečkovice s pažitkovým dipom a pečeným cesnakom
  • Grilované kačacie prsia marinované bylinkami, podávané s karamelovou kapustou, domácou žemľovou knedľou a pomarančovým sirupom
Restaurant Landsfeld, Hotel Majolika****, Modra
  • Pošírovaný zubáč plnený baby špenátom jemne dochutený cesnakom, podávaný na zemiakovom rösti
  • Steak z bravčovej panenky na grile plnený gaštanmi preliaty s teľacím demi glace podávaný so zapekanou zemiakovou lokšou plnenou restovanou zeleninkou
Mlyn 108, Modra
  • Hľuzovkové makrónky s vykŕmenou kačacou pečeňou, s cibuľovým pyré a mrveničkou z horkých mandlí
  • Pomaly pečený bravčový bôčik so slaninovým džemom, bravčovými chrumkami, karamelizovaným divým hadomorom a jablkovou omáčkou

Extra: Degustácia vín v mikrovinárstve Kamenný Dvor vo Svätom Jure
Extra II: Digestív dňa od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 75 €
Počet voľných miest: 3

Pripravené v spolupráci s Bratislava Region Tourism.
Gastronomická jazda začína vždy okolo 11:30 - detaily posielame účastníkom mailom.
Objednať



Trasa: Košická 6.2.2016

Welcome drink: Cava od spoločnosti Obchod s dobrým vínom s.r.o.

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
Reštaurácia & penzión Baránok, Košice
  • Štyri tváre topinamubur: kaviár, kozí syr, avokádo, hľuzovka
  • Back to black: zaúdený jelení steak, šípky, čokoláda, black IPA bábovka od Padre Craft Brews, čierny koreň so slaným karamelom
Nostalgie, Spišská Nová Ves
  • Bryndzový demikát so slaninovým chipsom a zemiakovou slamou
  • Filetky z ostrieža na šaláte z červenej šošovice, podávané s karfiolovo-vanilkovom pyré a citrónovým prelivom
Krčma Letná, Košice
  • Filet z kapra s Pommes Anna zemiakmi a vínovou omáčkou
  • Kuracie Jaipuri s kokosovým naan a uhorkovou rajtou

Extra: Degustácia pivnej pálenky v Camelote
Extra II: Digestív dňa od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 69 €
Počet voľných miest: 9

Pripravené v spolupráci s Visit Košice.
Gastronomická jazda začína vždy okolo 11:30 - detaily posielame účastníkom mailom.
Objednať



Copyright 2012 - 2015 © Pre gurmanov, spol. s r. o.