Prihlásenie
x

Gurmán Busy



To sú tri reštaurácie, alebo dve reštaurácie v kombinácií s vinárstvom a stretnutie s tými najlepšími šéfkuchármi!

Program Gurmán busov začína welcome drinkom Sekt Tajná – Rizling Vlašský , šumivým bio-vínom zo slovenského vinárstva Tajná a hneď za ním nasleduje návšteva troch vybraných reštaurácií danej trasy. V každej ochutnáme po dva chody z ich festivalového menu, sprevádzané vínkom a minerálnou vodou FATRA, čaká nás aj degustácia vinárstva či pálenice. Z dôvodu veľkého záujmu o víkendové jednodňové gastronomické jazdy Gurmán busom sa Zimný festival jedla rozhodol zahrnúť do ponuky aj trasy, ktoré budú štartovať nielen z Bratislavy, ale aj z Košíc.

Hlavným partnerom Gurmán busov sa stala spoločnosť Vinárstvo Tajná , ktorú distribuuje spoločnosť Wineloversclub.sk. Vinárstvo TAJNA VINEYARDS & WINERY sa riadi filozofiou, ktorou nie je len víno vyrábať, ale aj poskytnúť milovníkom vína možnosť utiecť od ruchu miest do krásnej prírody, ochutnať kvalitné víno. Ochutnávka vín je aj príležitosť vdýchnuť atmosféru vidieka, v ktorej sa víno Tajná rodí.

Sekt Tajná - Rizling Vlašský brut 2014

Sekt zelenožltej iskrivej farby s bohatou tvorbou peny a s buketom sušeného ovocia , lúčnych kvetov a nežnými ovocnými tónmi vlašských orechov . A práve týmto lahodným nápojom budeme ako welcome drink zahajovať každú z gastronomických jázd Gurmán busom.

V cene Gurmán busu sú zahrnuté: doprava komfortným mikrobusom, welcome drink Sekt Tajná - Rizling vlašský, minerálna voda pre gurmánov FATRA a náš odborný sprievodca, ktorý vás bude sprevádzať celodenným programom.

Nové trasy Gurmán busov 2017 pre vás čoskoro pripravíme.

Trasa: Bratislavská 4.2.2017

Welcome drink: Sekt Tajná , Rizling Vlašský - vinárstvo Tajná

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
Zylinder cafe & restaurant, Bratislava
  • Pomaly dusený hovädzí chvost, omáčka z červeného vína, zelerové pyré
  • Paprikáš z teľacieho kolienka, domáce „spätzle“ s maslom a petržlenovou vňaťou
Wabi Sabi, Bratislava
  • Sake aburi nigiri
  • Tuna tataki s wagyu oyster blade a konbu ponzu
Savoy Restaurant, Hotel Carlton****, Bratislava
  • Konfitovaný Sumec , čierny koreň ,šafránové zemiaky , račia omáčka s kukuricou
  • Hľúzovka a biela čokoláda s hĺúzovkovou zmrzlinou

Extra: Ochutnávka a degustácia vín
Extra II: Digestív dňa od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 72 €
Počet voľných miest: 8

Pripravené v spolupráci s gastronomickým sprievodcom Gurmán na Slovensku. Stiahni si ho ZADARMO na www.GurmanNaSlovensku.sk
Objednať



Trasa: Južnoslovenská 11.2.2017

Welcome drink: Sekt Tajná , Rizling Vlašský - vinárstvo Tajná

Reštaurácia Gurmánsky zážitok
Kaštieľ Mojmírovce, Hudobný salónik poľovníckej reštaurácie, Mojmírovce
  • Rolka z jemne zaúdeného králičieho chrbta s hľuzovkou a dubákmi
  • Jelení chrbát s figovým džemom a pistáciami na ríbezľovej redukcii a pyré zo slnečnice hľuznatej
Reštaurácia ROUGE, Hotel MIKADO, Nitra
  • Kačacie drobky s krúpami, koreňovou zeleninou, jablkom a chrenom
  • Gaštanovo-tvarohový rez s červeným pomarančom a mrvenička ochutená tonka fazuľkou
Villa Rosa, Dunajská Streda
  • Pečený zubáč s marinovanými zeleninami
  • Smotanový mousse s cvikľovo – jarabinovým lekvárom

Extra: Ochutnávka vín vo vinárstve Tajná
Extra II: Digestív od organizátora Zimného festivalu jedla
Cena: 72 €
Počet voľných miest: 6

Pripravené v spolupráci s gastronomickým sprievodcom Gurmán na Slovensku. Stiahni si ho ZADARMO na www.GurmanNaSlovensku.sk
Objednať



Copyright 2012 - 2017 © Pre gurmanov, spol. s r. o.