Prihlásenie
x

Sprievodné akcie

Otváracia večera, zabíjačky a mnohé iné gastronomické udalosti sú opäť súčasťou Zimného festivalu jedla





1. Kurz varenia s hviezdnym šéfkuchárom

Škola varenia vo Sv. Jure , Prostredná 17
Dátum: 15.2.2017

Domáca kuchyňa v modernom šate
Tento špeciálny kurz varenia pripravil pre vás - gurmánov , známy šéfkuchár Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD kuchár roka 2007 a 2014 ,1 Zlatá vidlička. Suroviny v týchto receptoch používame bežne a sú nám dobre známe , ako : hrášok, cvikla, fazulka, slanina, alebo čokoláda. Igor vám ukáže , ako si s nimi môžte vyčarovať jedno úžasné menu plné výživovej hodnoty a pri tom veľmi chutné. Tento kurz je výnimočný aj tým, že Igor , ktorý robieva u v škole varenia iba celodenné kurzy v sobotu si pre nás našiel voľno aj v pracovný deň a ako súčasť Zimného festivalu jedla pripravil tento jedinečný kurz.

Menu:
  • Aperitív špeciál ZFJ a k jedlám vínka od jurských vinárov , káva, nealko a recepty + BONUS vo forme darčeka = Kuchárska kniha s podpisom Igora Čehyho
  • Cvikla s kozím syrom
  • Hráškový krém s mätou, Martini a slaninkou
  • Domáce slíže s foie gras a karamelizovanou šalotkou
  • Grilovaný hovädzí entrecote ur., fazuľka na masle, tlačené Lyonske zemiaky, tymianová omáčka
  • Pena z bielej čokolády s malinami.
Viac informácií na www.PreGurmanov.sk

   
Počet miest: 12
Cena: 85 €
Objednať



2. Degustačná večera s Michelinovým kuchárom

UFO watch.taste.groove
Dátum: 20.01.2017
Čas: 19:00

Šéfkuchár Geoff Haviland predvedie svoje kulinárske majstrovstvo aj v Bratislave. Rezervujte si svoje miesto už teraz.

   
Počet miest: 6
Cena: 120 €
Objednať



Festivalové raňajky v Moods bakery & coffee, Bratislava

Hviezdoslavovo námestie 11, Bratislava
Dátum: 13.1.-15.2.2017
Čas: 7:00 - 11:00
REZERVÁCIA NIE JE NUTNÁ

Skvelý deň sa začína v Moods bakery & coffee! Či sa už rozhodnete pre krehké pečivo ešte horúce z pece, alebo pre šálku kvalitnej kávy, niet lepšieho miesta, kde začať deň.

1.
Žemľa s pošírovanými vajíčkami
festivalová cena: 2,90€

   
Počet miest: 100
Cena: 0 €
Objednať



Gurmán Diva Ples 2017

Dom kultúry na Farskej, Bánovce nad Bebravou
Dátum: 14.1.2017 (sobota)
Čas: 20:00

Kolektív Diva restaurant pod vedením vynikajúceho šéfkchára Michala Škorca, držiateľa viacerých prestížnych gastronomcikých ocenení, vás pozýva na druhý Gurmán Diva Ples v Bánovciach nad Bebravou. Za hudobného sprievodu na vás čaká noc plná výnimočných jedál z čerstvých a sezónnych surovín, ktoré očaria aj toho najnáročnejšieho plesajúceho gurmána. Účasť prisľúbili hviezdy slovenskej gastronómie- Gabo Kocák, Peťo Ďurčo a mnohí iní šéfkuchári.

   
Počet miest: 8
Cena: 50 €
Objednať



Otváracia večera Zimného festivalu jedla - Bratislava

CUBES, Hotel Aston, Bratislava
Dátum: 12.1.2017
Čas: 19:00

Otváracia večera Zimného festivalu jedla 2017 sa uskutoční v hotely ASTON v reštaurácii CUBES v Bratislave. Pre hostí je pripravený welcome drink, Sekt Tajna – Rizling Vlašský. Je to šumivé bio-víno zo slovenského vinárstva Tajna. Pitný režim doplníme prestížnou minerálnou vodou FATRA a zaujímavými vínami. Reštaurácia CUBES ponúkne hosťom ZFJ jedinečné degustačné menu. Prvé jedlo s prívlastkom "chute regiónov" je údený pstruh na slame s chrenovou a paprikovou majonézou, studené uhorky, kaviár zo pstruha, blina s bylinkami. "Ikonické jedlo" je glazovaný pečený bravčový bôčik na pyré z Beluga šošovice, slaninový púder, krém z pečeného cesnaku s kyslou smotanou, zemiaková bublanina. Trojchodové menu dotvorí tradičné jedlo podľa "receptu našich mám", skvelá tradičná Kulajda so sušenými hubami, pečenými zemiakmi, strateným vajíčkom a čerstvým kôprom. Hostia sa môžu tešiť aj na chutné prekvapenie. Atmosféru otváracej večere dotvorí celovečerný hudobný sprievod známeho speváka Roba Pappa. Hosťami otváracej večere ZFJ budú tiež známi gurmáni a osobnosti bratislavského spoločenského života.

   
Počet miest: 6
Cena: 23 €
Objednať



Otváracia večera Zimného festivalu jedla - Košice

Reštaurácia & penzión Baránok, Košice
Dátum: 13.1.2017
Čas: 19:00

Premiérovo sa otváracia večera ZFJ uskutoční aj v Košiciach, v reštaurácii Baránok. Pre hostí je pripravený welcome drink, Sekt Tajna – Rizling Vlašský. Je to šumivé bio-víno zo slovenského vinárstva Tajna. Pitný režim doplníme prestížnou minerálnou vodou FATRA a zaujímavými vínami. Reštaurácia Baránok ponúkne hosťom ZFJ jedinečné degustačné menu. Prvé jedlo s prívlastkom "chute regiónov" sú gyoza taštičky plnené slimákmi, petržlenom a cesnakom, na omáčke so spáleného masla s bielou hľuzovkou. "Ikonické jedlo" je pikantný hovädzí chvost s badiánovou omáčkou, koriandrom, kvasenou mrkvou a reďkovkou v parenej buchte. Trojchodové menu dotvorí prívarok podľa "receptu našich mám", červená šošovica varená v kefíre s kačacou fašírkou a vyprážaným žĺtkom. Hostia sa môžu tešiť aj na chutné prekvapenie. Atmosféru otváracej večere dotvorí celovečerný hudobný sprievod. Hosťami otváracej večere ZFJ budú tiež známi gurmáni a osobnosti košického spoločenského života.

Počet miest: 15
Cena: 23 €
Objednať



Copyright 2012 - 2017 © Pre gurmanov, spol. s r. o.